Deze horecakledij dragen chefs het liefst
Horecakledij wordt gedragen door werknemers in de horeca, zoals restaurants, hotels en cafés. Met name chefs zul je in horecakledij zien werken, maar ook bijvoorbeeld bakkers en slagers dragen deze kledij. Werkkledij voor in de horeca bestaat veelal uit koksbuizen, sloven of schorten en horecabroeken en horecarokken. Daarnaast draagt met in de horeca vaak accessoires zoals koksmutsen of kokssjaals. In de bediening zijn vaak horecaoverhemden en horecavesten te zien.
Het meest verkochte horecakledij product: de koksbuis
De koksbuis is een blouse-achtig shirt dat gedragen wordt door met name chef-koks, maar ook door bijvoorbeeld slagers. Koksbuizen zijn bedoeld om vuil en etensresten van koken op te vangen, zodat de onderkleding schoon en droog blijft. Om dit te kunnen zijn koksbuizen geschikt om veelvuldig op hoge temperaturen te wassen, zonder kleur of vorm te verliezen. De koksbuizen komen in verschillende kleuren, maar wit is veruit de meest populaire kleur, gevolgd door zwart. Koksbuizen zijn verkrijgbaar met knoopjes, traditioneel gezien met twee rijen om de traditionele uitstraling te geven, maar koksbuizen met een rits worden ook veel verkocht, deze zijn gemakkelijker aan en uit te trekken.
Waarom horecakledij?
Goede horecakledij is een van de meest belangrijke onderdelen die bijdraagt aan de uitstraling van je bedrijf, en aan de hygiëne van je medewerkers. Als je de kledij laat bedrukken, kan de kledij ook bijdragen aan het uitdragen van de huisstijl van je bedrijf. Aan horecakledij hangen geen ISO normen vast, enkel wordt aangeraden dat de schoenen die in de horeca gedragen worden uitgerust zijn met een anti-slipzool en een verhoogde waterafstotendheid. De kledij is het liefst duurzaam, soepel, comfortabel en modieus. Ook kan de kledij als set gekocht worden, zo is de outfit in een keer compleet!
Geef een reactie